HVA ER MATALLERGI?

Allergi er en type overfølsomhet som skyldes at immunapparatet reagerer “feil” på visse typer ingredienser i mat. Personer som er allergiske mot forskjellig mat kan reagere med alt fra lett kløe i munnen til livstruende tilstander. Det siste er heldigvis ekstremt sjeldent.

Nesten ti prosent av befolkningen har matallergi i en eller annen grad. Selv om de aller fleste av disse opplever nokså milde plager, er det viktig for oss som matprodusent å legge til rette for en allergitrygg produksjon.
Du kan lese mer om matallergi her.

MERKING AV BAKEVARER
Mesterbakerens produktsortiment har mange bakervarer som er velegnet for de fleste allergikere. Vi arbeider hele tiden med å forbedre og kvalitetssikre våre rutiner.

Noen produkter er merket med teksten “kan inneholde spor av…”.
Med denne merkingen mener vi:

– at produktet ikke direkte inneholder allergener, men at små mengder allergener kan forekomme, for eksempel på grunn av overføring gjennom støv i bakeriet
– at produkter som ikke har denne merkingen er totalt fri for uønskede allergener
– at vi bare skal benytte merkingen på de produktene hvor det ikke er mulig å unngå risikoen for at spor av allergener.