Saltpartnerskap

Mesterbakerens saltløfte

Mesterbakeren tar samfunnsansvaret sitt på alvor og har vært med i Helsedirektoratets saltpartnerskap siden 2015. Saltpartnerskapet er et samarbeid mellom matvarebransje, serveringsbransje, FoU-miljøer, interesseorganisasjoner og helsemyndigheter. Målet til Saltpartnerskapet er at saltinntaket i Norge skal reduseres med 20 prosent innen 2021 og 30 prosent innen 2025.

For mye salt fører til økt blodtrykk, noe som er en av de største risikofaktorene for redusert folkehelse. Vi spiser nesten dobbelt så mye salt som anbefalt. Omtrent tre fjerdedeler av saltinntaket kommer fra industribearbeidet mat. En nedgang i befolkningens saltinntak kan gi betydelige helsegevinster.

Samtidig har salt flere viktige funksjoner i brød. Salt virker som et naturlig konserveringsmiddel ved at det binder fuktighet i brødet. Salt fremhever dessuten smaken fra andre ingredienser. I tillegg bidrar salt til struktur og volum i brødet. Det er altså klart en utfordrende prosess å redusere saltmengden i brød.

Stephanie Jonassen

«Vi i Mesterbakeren har jobbet hardt for å nå dette målet og samtidig bake ferske, smakfulle brød», sier Stephanie Jonassen, fagansvarlig produktutvikler i Mesterbakeren. «Gjennom denne forpliktelsen, vil vi sikre at 100 gram brød i gjennomsnitt kun inneholder 0,9 gram salt».

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.