Klassikeren vi aldri blir lei! Bruk gjerne skiver av smørloff for den mykeste varianten eller grovere brødskiver for litt mer fiber. Dyppes i søt eggeblanding, stekes gyllen og toppes med dronningsyltetøy. Perfekt til helgefrokost eller en enkel dessert.
Ingredienser:
Dronningsyltetøy:
1 dlLett tinte blåbær
1 dlLett tinte bringebær
1 ssSukker
Arme riddere:
6 stkSkive smørloff eller andre grovere brødskiver
2 stkEgg
Melk
1 ssSukker
0,5 tsKanel
0,5 tsKardemomme
2 ssSmør
1 ssMelis til pynt
SLIK GJØR DU:
Lag dronningsyltetøy: Kjør bærene i blender med sukker, til et grovt syltetøy.
Visp sammen egg, melk, kardemomme, kanel og sukker.
Del loffskivene i to. Vend brødskivene i eggemelken.
Varm en panne. Smelt smøret og legg skivene i pannen, og stek gylne på begge sider.
Legg på dronningsyltetøy og dryss over melis. Server tre halve arme riddere per person.
Brød med godt pålegg er gull enten det er til frokost, lunsj eller middag! Oppdag Mesterbakerens brød hos REMA 1000!