Báhn Mì er en klassisk vietnamesisk gatemat av baguette fylt med kjøtt, sprø limemarinerte grønnsaker og urter og spicy majones. Her har vi laget en enkel og rask versjon med Baguette Fin.
Ingredienser:
4 stkBaguette Fin
1 tsRoastbiff
2 stkStrimlet eller revet gulerøtter
1 stkStrimlet eller grovhakket vårløk
1 stkLimesaft og limeskall
1 tsSesamfrø
1 tsHonning
1/2 tsSalt
1/4 tsKvernet pepper
1 ssFersk koriander
1/2 stkFinhakket chili
4 ssMajones
1/2 ssSriracha saus
1 ssGrovhakket peanøtter eller cashewnøtter
Slik gjør du:
Finsnitt eller rasp gulrøttene og vårløk og ha i en bolle. Bland sammen limesaft, limeskall, honning, salt og kvernet pepper til honningen er oppløst. Smak til om du vil ha mer syrlig, søtt eller salt. Hell dressingen over grønnsakene.
Kutt chili i skiver. Bland sammen majones og sriracha saus.
Fyll Håndverk Baguette Fin med srirachamajones, roastbiff, limemarinerte gulerøtter og vårløk og topp med fersk koriander, chili og hakkede peanøtter eller cashewnøtter.
Bruk litt mindre Srirachasaus hvis du vil ha en mildere smak.
Baguette Fin
En saftig og fin fransk baguette, passer perfekt til reker, sandwich, supper og som middagstilbehør.
Nasjonalt produkt, finnes i alle REMA 1000 butikker.