Krutonger passer godt både i supper, salter og til ulike gryteretter. De lages enkelt av gammelt brød i terninger tilsatt litt olje og salt. De kan også tilsettes ulike krydder om en ønsker mer smak.
Ingredienser:
6 stkBrødskiver (grovt eller fint)
2 mlOlivenolje
Krydder etter ønsket smak
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 120 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Kutt brødet i små terninger.
Legg terningene over på stekebrett med bakepapir.
Hell over litt god olje og bland alt godt sammen til slutt. Har du laget en krydret versjon heller du alt av bollens blanding ut og fordeler det jevnt utover stekebrettet.
Krutongene tørkes midt i ovnen på 120 grader i ca. 1 time.
Oppbevares i tett boks eller krukke.
Tips! Snu på krutongene underveis i stekingen slik at de får en jevn og fin farge.
Ønsker du krutonger med mer smak. Prøv en av våre krydret versjoner.
Krutonger med chili og hvitløk, ca. 6 skiver.
0,5 dl olivenolje
1-2 fedd hvitløk, revet
1 ss timian, tørket
Chiliflak
Salt
Bland olivenolje, hvitløk og timian i en stor bolle. Tilsett brødterningene i bollen og bland alt godt sammen.
Smak til med chiliflak og salt, og fordel det utover stekebrettet.
Krutonger med dill og hvitløk, ca. 6 skiver.
0,5 dl olivenolje
Hvitløkspulver
Dill
Salatkrydder
Bland olivenolje sammen med ønsket mengde av hvitløkspulver og dill i en stor bolle. Tilsett terninger av brød og bland alt godt sammen.
Smak til med salatkrydder, og fordel det utover stekebrettet.