Brødpudding med kneippbrød

  • Kos og søtbakst
  • 30 min

En gammeldags og bærekraftig dessert som smaker ekstra godt med ferske blåbær eller noen kuler vaniljeis inntil.

  • Ingredienser:
  • 2 ss smør
  • 10 stk kneipbrød-skiver, i terninger
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 3 stk egg
  • 50 gr sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts salt

  • Demarasukker
  • Blåbær
SLIK GJØR DU:

1. Forvarm ovnen til 175 grader og smør en ildfastform med litt smør.

2. Bland fløte, melk, egg, sukker, vaniljesukker, kanel og salt i en bolle. Visp til alle ingrediensene er godt blandet.

3. Hell brødterningene over i den ildfaste formen og hell så eggeblandingen over. La brødpuddingen stå å trekke i 5-8 minutter.

4. Dryss over litt demarasukker og en håndfull blåbær. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.


Server gjerne brødpuddingen med ferske blåbær, blåbærsyltetøy eller noen kuler vaniljeis.