Drøm deg bort til Paris med en fransk klassiker som aldri går av moten! Knasende sprøtt og lekkert ostesmørbrød med egg.
Ingredienser:
Hvit saus:
1 ssSmør
1 ssHvetemel
2 dlMelk
0,25 tsSalt
0,25 tsPepper
0,25 tsMalt muskat
4 stkSkiver brød
Skiver røkt skinke
100 grVellagret ost , gjerne Gruyere
SLIK GJØR DU:
1. Smelt smør i en liten kjele . Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
2. Fordel 1/2 av sausen på halvparten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver skive, og topp med halvparten av osten. Legg på de siste brødskivene.
3. Varm en stekepanne på middels varme og ha i smøret. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i smørbrødene. Legg dem i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press smørbrødene forsiktig sammen med en stekespade.
4. Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden.
5. Legg smørbrødene i en ildfast form, og topp med resten av bachamelsausen og strø over resten av osten. Sett dem midt i stekeovnen på 200 °C og stek i ca. 10 minutter, til osten er gyllen.
6. Tørk av stekepannen og varm den på nytt med litt smør. Stek speilegg til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
7. Ta smørbrødene ut av stekeovnen og flytt dem over på to tallerkener. Topp med speilegg, et persilledryss og server rykende varmt.
Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.
Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips.
Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen.
Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten.
Hvor finner jeg best før dato
Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.
Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.
Nettsiden vår plasserer informasjonskapsler (cookies) på enheten din dersom du har godkjent det i innstillingene i nettleseren. Informasjonskapslene brukes for å forbedre nettsiden, samt til analyse og interessebasert reklame. Les mer om Mesterbakeren sin behandling av personopplysninger, inkludert rett til innsyn.OkPersonvern