Croque monsieur, en fransk ostesmørbrød på sitt beste! Fylt med bechamelsaus, skinke og smeltet ost.
Ingredienser:
4 stkSkiver brød
4 stkSkiver røkt skinke
100 grVellagret ost, gjerne Gruyere
2 ssSmør til steking
1 ssFinhakket bladpersille
Bechamelsaus:
1 ssSmør
1 ssHvetemel
2 dlMelk
0,25 tsSalt
0,25 tsKvernet pepper
0,25 tsMalt muskat
1 tsGrov sennep
SLIK GJØR DU:
1. Smelt smør i en liten kjele. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper, revet muskat og sennep.
2. Fordel 1/2 av sausen på halvaprten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver skive, og topp med halvparten av osten. Legg på de siste brødskivene.
3. Varm en stekepanne på middels varme og ha i smøret. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i smørbrødene. Legg dem i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press smørbrødene forsiktig sammen med en stekespade.
4. Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden.
5. Legg smørbrødene i en ildfast form, og topp med resten av bechamelsausen og strø over resten av osten. Sett dem midt i stekeovnen på 200 °C og stek i ca. 10 minutter, til osten er gyllen.
Server rykende varm, toppet med litt persille og kvernet pepper.