Croque monsieur

  • Lunsj
  • 40 min

Croque monsieur, en fransk ostesmørbrød på sitt beste! Fylt med bechamelsaus, skinke og smeltet ost.

  • Ingredienser:
  • 4 stk Skiver brød
  • 4 stk Skiver røkt skinke
  • 100 gr Vellagret ost, gjerne Gruyere
  • 2 ss Smør til steking
  • 1 ss Finhakket bladpersille
  • Bechamelsaus:
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Hvetemel
  • 2 dl Melk
  • 0,25 ts Salt
  • 0,25 ts Kvernet pepper
  • 0,25 ts Malt muskat
  • 1 ts Grov sennep

SLIK GJØR DU:

1. Smelt smør i en liten kjele. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper, revet muskat og sennep.

2. Fordel 1/2 av sausen på halvaprten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver skive, og topp med halvparten av osten. Legg på de siste brødskivene.

3. Varm en stekepanne på middels varme og ha i smøret. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i smørbrødene. Legg dem i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press smørbrødene forsiktig sammen med en stekespade.

4. Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden.

5. Legg smørbrødene i en ildfast form, og topp med resten av bechamelsausen og strø over resten av osten. Sett dem midt i stekeovnen på 200 °C og stek i ca. 10 minutter, til osten er gyllen. 

Server rykende varm, toppet med litt persille og kvernet pepper. 

Oppdag Mesterbakerens brød hos REMA 1000!

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.