Prøv en ny vri på den ikoniske Philly cheesesteaken! Laget med saftig mørbrad, karamellisert løk og varm cheddarsaus. En smakfull street food-klassiker med røtter fra Philadelphia.
Ingredienser:
300 grBiff av mørbrad
1 ssSmør
1 ssNøytral olje
1 tsSalt
0,5 tsKvernet pepper
1 ssFinhakket frisk gressløk
Cheddarsaus:
1 ssSmør
1 ssHvetemel
2 dlHelmelk
170 grRevet cheddar ost
Karamellisert løk:
1 stkLøk
1 ssSmør
SLIK GJØR DU:
1. Smelt smør i en liten kjele. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper.
2. Skru av varmen, og vend inn revet ost. Bland godt sammen til en jevn saus. Blir den for tykk kan du justere med litt vann. Smak til med salt og pepper.
3. Varm en stekepanne med smør og olje. Krydre biffen med salt og pepper, og brun dem på sterk varme i ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lav varme, 1-2 minutter på hver side. Løft biffen over på en fjøl, og la hvile mens du steker løk.
4. Skjær løk i biter. Hold stekepannnen du stekte kjøttet i varm, og ha i mer smør. Fres løken til den bli myk og gyllen. Smak til med salt og pepper.
5. Sett sammen sandwichene. Skjær biff i skiver, og legg på midten av hver brødskive. topp med løk og cheddarsaus, og brett over. Sett sandwichene på en stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 220 °C for å gi brødet litt crisp.
Server varm, og gjerne med litt finhakket gressløk.