Philly steak sandwich

  • Lunsj
  • 40 min

Prøv en ny vri på den ikoniske Philly cheesesteaken! Laget med saftig mørbrad, karamellisert løk og varm cheddarsaus. En smakfull street food-klassiker med røtter fra Philadelphia.

  • Ingredienser:
  • 300 gr Biff av mørbrad
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Nøytral olje
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Kvernet pepper
  • 1 ss Finhakket frisk gressløk
  • Cheddarsaus:
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Hvetemel
  • 2 dl Helmelk
  • 170 gr Revet cheddar ost
  • Karamellisert løk:
  • 1 stk Løk
  • 1 ss Smør

SLIK GJØR DU:

1. Smelt smør i en liten kjele. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. 

2. Skru av varmen, og vend inn revet ost. Bland godt sammen til en jevn saus. Blir den for tykk kan du justere med litt vann. Smak til med salt og pepper.

3. Varm en stekepanne med smør og olje. Krydre biffen med salt og pepper, og brun dem på sterk varme i ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lav varme, 1-2 minutter på hver side. Løft biffen over på en fjøl, og la hvile mens du steker løk.

4. Skjær løk i biter. Hold stekepannnen du stekte kjøttet i varm, og ha i mer smør. Fres løken til den bli myk og gyllen. Smak til med salt og pepper.

5. Sett sammen sandwichene. Skjær biff i skiver, og legg på midten av hver brødskive. topp med løk og cheddarsaus, og brett over. Sett sandwichene på en stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 220 °C for å gi brødet litt crisp. 

Server varm, og gjerne med litt finhakket gressløk. 

Oppdag Mesterbakerens brød hos REMA 1000!

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.