Porchetta – italiensk ribbe med nytt liv i en sandwich! Perfekt med frisk coleslaw og sprøtt brød. En digg måte å bruke restene på.
Ingredienser:
400 grPorchetta
4 stkSkiver brød
1 ssSmør til steking
Coleslaw:
2 ssMajones
1 dlKefir
1 dlLettrømme
0,5 tsKarri
0,25 stkNykål, sommerkål
1 stkGulrot
0,5 stkEple
1 ssFinhakket frisk bladpersille
Topping:
4 stkBlader hodesalat av big butter salat
1 ssFinhakket fersk gressløk
SLIK GJØR DU:
1. Lag coleslaw først. Bland sammen majones, kefir, rømme og karri i en bolle. Smak til med salt og pepper.
2. Kutt kål i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Riv gulrot, og vend inn i dressingen. Skjær eple i små biter og bland inn med en gang for å unngå at det blir brunt. Ha i finhakket bladpersille og bland alt sammen. La gjerne salaten stå en liten time før servering for å trekke smak.
3. Fjern svoren fra porchettaen. Legg skiver av porchetta i en ildfast form, og varm opp på 190 °C i 10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.
Bruk gjerne dampfunksjon når du varmer opp kjøttet. Har du ikke dampfunksjon, kan du sette en langpanne med varmt vann nederst i ovnen. Det er for å unngå at blir tørt.
5. Sett sammen sandwichen. Ha på salat, og legg på en god skje med coleslaw på halvparten av skivene. Topp med en skive porchetta, og dryss over finhakket gressløk. Sett på lokket.
4. Varm en stekepanne med smør på medium varme. Legg i brødskiver, og stek i 2 minutt på hver side til de er gylne. Løft skivene over på en fjøl.
Brød med godt pålegg er gull enten det er til frokost, lunsj eller middag! Oppdag Mesterbakerens brød hos REMA 1000!