Rueben sandwich, en ekte klassiker! Laget med pastrami, smeltet ost og surkål. Server gjerne med pickles på siden for ekstra crunch!
Ingredienser:
2 stkSkiver lyst brød, skåret på langsiden
1 ssSmør til steking
100 grPastrami
50 grRevet ost
2 ssSurkål eller sauerkraut
Cornichonagurker til servering
Dressing:
1 stkSjalottløk
1 ssSitronsaft
2 ssMajones
1 tsWorchestershiresaus
1 ssKetchup
1 ssDijonsennep
1 ssSriracha (asiatisk chilisaus)
1 tsFrisk pepperrot
SLIK GJØR DU:
1. Lag dressing. Finkutt sjalottløk og ha i en skål. Skvis over sitronsaft, og la løken marinere i et par minutter.
2. Tilsett majones, worchestershiresauce, ketchup, sennep, sriracha og revet pepperrot. Bland godt sammen.
3. Varm en stekepanne med smør på medium varme. Legg i brødskiver, og stek i 2 minutt på hver side til de er gylne.
4. Løft brødskivene ut av panna, og smør på dressing. Legg lag på lag med pastrami og revet ost på den ene skiven.
5. Legg skiven med pålegg på en stekebrett med bakepapir. Stek på grillfunksjon i ovnen på 220 ℃ i 3-4 minutter, til osten er smeltet. Ta ut av ovnen, og legg på surkål. Sett på lokk.
Del sandwichen i to, og server med cornichons eller pickles.