Biff + brød = sant! En skikkelig digg sandwich med smørsaus, smelta ost, søt stekt løk og paprika – toppet med chili, hvitløk og sennep for ekstra smak. En sikker vinner!
Ingredienser:
4 stkSkiver lyst brød, skåret på langsiden
700 grMørbrad av storfe
1 ssSmør
1 ssNøytral olje
200 grRevet ost
Smørsaus:
2 ssSmør
1 stkRød chili
2 stkBåter hvitløk
1 ssPaprikapulver
1 ss Sennep
Karamellisert løk og paprika:
1 stkLøk
1 stkRød paprika
SLIK GJØR DU:
1. Skjær brød i skiver på langsiden av brødet. Bruker du helt ferskt brød kan du starte med å steke skivene lett i ovnen på 200 °C i 4-5 minutter for å danne en stekeskorpe.
2. Smelt smør i en kjele på medium varme. La det skumme litt, uten at det brunes.
3. Finhakk chili og hvitløk og ha i smøret sammen med paprikapulver og sennep. Rør det inn i smøret.
4. Varm en stekepanne med smør og olje. Krydre biffene med salt og pepper, og brun dem på sterk varme i ca. 1 minutt på hver side. Løft kjøttet over på en fjøl. La hvile i minst 5 minutter, før du skjærer det i tynne skiver.
5. Skjær løk og paprika i tynne skiver.
6. Ha løk i panna, og stek til den er lett karamellisert. Tilsett paprika mot slutten, og stek til den er myk.
7. Legg brødskiver i en ildfastform. Fordel halvparten av smørsausen på skivene, og legg på stekt løk og paprika. Topp med ost og skiver av biff. Avslutt med enda mer ost, før du leggerpå lokket. Fordel resten av smørsausen og topp med enda mer ost.
8. Stek på 220℃ i 10-12 minutter, til osten er smeltet og gyllen.