Sandwich med kylling og posjert egg

  • Lunsj
  • 40 min

Luksus i hver bit! Prøv en crispy sandwich med kremet cæsardressing, salat, saftig kylling, sprø bacon og posjert egg – toppet med revet parmesan. En smaksopplevelse du ikke vil gå glipp av!

  • Ingredienser:
  • 200 gr Kyllingfilet
  • 1 ss Smør til steking
  • 3 stk Skiver bacon
  • 2 stk Skiver brød
  • 2 ss Cæsar dressing
  • 0,5 stk Tomat i skiver
  • Posjert egg:
  • 5 dl Vann til posjering
  • 1 ss Eddik, 7 %
  • 0,25 ts Salt
  • 1 stk Egg

  • 4 stk Skiver brød
  • 1 ss Nøytral olje til steking
  • 1 stk Tomat
  • 40 gr Blandet babybladsalat
  • 1 stk Finhakket vårløk

SLIK GJØR DU:

1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper, og stek i 2 minutter på hver side i en middels varm panne med smør. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Legg kyllingfileten til side og vask stekepannen. 

2. Legg baconskiver i pannen og stek til de er sprø og deilige. Ha gjerne i en ekstra spiseskje med smør. Løft baconet over på en tallerken med litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Ta vare på fettet i pannen.

3. Stek brødskiver i baconfettet, et par minutter på hver side til de er gyllne og sprø. 

4. Sett sammen sandwichen. Smør litt cæsardressing på de sprø brødskivene, legg på salat og tomat. Skjær kyllingfileten i skiver og legg dem på sandwichen, topp med sprøtt bacon, posjertegg og litt revet parmesan på toppen. 

5. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt. Knekk egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i egget, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen. La egget ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp egget med en hullsleiv og legg det i en bolle med isvann. La egget renne av seg på et kjøkkenpapir etterpå.

Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.

Topp gjerne med litt friske urter, som timian, og et dryss nykvernet pepper. 

Brød med godt pålegg er gull enten det er til frokost, lunsj eller middag! Oppdag Mesterbakerens brød hos REMA 1000!

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.