Sulten på noe skikkelig digg? Prøv Tonkatsu Sando – Japans ultimate sandwich!Saftig, panert svinenakke i luftig toast med finstrimlet kål og smakfull tonkatsusaus. Sprøtt, mørt og uimotståelig godt! Perfekt til lunsj eller når du vil unne deg noe ekstra!
Ingredienser:
2 stkNakkekoteletter
5 ssHvetemel
0,5 tsSalt
0,25 tsPepper
1 stkEgg
2 dlHjemmelaget griljermel av tørt brød
5 dlFrityrolje eller nøytral olje
Tonkatsusaus:
3 ssKetchup
3 ssWorchestershiresaus
2 ts Sukker
Til servering:
150 grHodekål
4 stkBrødskiver
1 ssSmør
1 stk Finsnittet vårløk
Frisk koriander (kan sløyfes)
SLIK GJØR DU:
1. Bland sammen ingrediensene til tonkatsu-dippen og la sausen stå å trekke smak mens du lager resten. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus om du får tak i.
2. Skjær bort beina på nakkekotelettene. Bruk en kjøtthammer, eller noe egnet og bank kotelettene til de er 1- 1 1/2 cm tykke.
3. Finn frem 3 dype tallerkener. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den andre og ha hjemmelaget griljermel av tørt brød i den tredje. Du kan også panere i brødkrum, cornflakes, eller annet om du ønsker det.
4. Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen.
5. Dypp kotelettene først i melblandingen, deretter i egget og til sist i griljermel av tørt brød. Sørg for at kotelettene er godt dekket med griljermel av tørt brød rundt det hele.
6. Sjekk at oljen er varm nok. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Bruk et digitalt steketermometer eller sjekk med en tresleiv. Bruser det rundt sleiven, er oljen varm nok.
7. Legg i kotelettene og friter til de er gyllenbrune, 3-4 minutter på hver side.
8. Legg kotelettene på en rist eller et ark kjøkkenpapir så noe av oljen får renne av.
9. Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin, grønnsakskreller eller ostehøvel til å snitte med, da får du tynne fine strimler. Legg strimlene i en bolle med kaldt vann, gjerne isvann, da blir de supersprø til serveringen.
10. Stek brødskiver i en stekepanne, gjerne med litt smør, til de er sprø. Eller rist dem stekeovn eller i brødrister.
11. Legg litt kål på et par brødskiver, legg på den panerte schnitzelen, topp med mer kål og litt saus, legg på en skive til, og del sandwichen i to. Server med ekstra saus, og eventuelt finsnittet vårløk og koriander.