Kebab på brødskiva? Ja takk! Prøv vår spicy kebabsandwich med sprø brødskiver, krydret lammekjøtt og digg dressing. Perfekt som lunsj eller legg til pommes frites for en komplett middag!
Ingredienser:
300 grLammekjøtt i strimler
700 grShawarma krydder
1 ssNøytral olje
1 ssSkiver lyst brød
200 grTomat
Salatmix
2 stkStilker frisk mynte til topping
Kebabdressing:
3 ssTyrkisk eller gresk yoghurt
1 ssTahini
0,5 stkSaft av lime
1 ssFinhakket frisk mynte
0,5 tsSalt
0,5 tsKvernet pepper
SLIK GJØR DU:
1. Ha lammekjøtt i en vid bolle. Dryss over krydder og olje, og bland godt sammen. La trekke smak mens du tilbereder resten.
2. Lag dressing. Ha yoghurt, tahini, limesaft, mynte, salt og pepper i en bolle. Riv over hvitløk. Visp sammen, og juster med vann til ønsket konsistens.
3. Varm opp en stekepanne med olje, og stek brødskiver på begge sider til de er sprø og gylne.
4. Tørk av stekepannen. Varm opp på nytt, og legg kjøttet i varm panne. Stek i 4-5 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
5. Skjær tomat i skiver. Vask og tørk salat.
6. Sett sammen sandwichen. Legg dressing på den ene skiven, eller bruk en sprutflaske. Ha på salat, tomatskiver og krydret lammekjøtt. Topp med dressing og noen friske mynteblader. Sett på lokket, og del i to.
Server gjerne med noen feite fefferoni på siden, eller fries for en full middag.