Smaken av hjemmebakt er en serie av tre ulike brød, bakt helt uten tilsetningsstoffer. Dette er brød som har en lengre bakeprosess hvor deigen heves over natten. Oppskriftene er utviklet av Norges bakelandslagstrener Remy Corbet
Ingredienser:
410 grSammalt hvete, fin
310 grSiktet Rugmel
14 dlVann
18 grGjær original, tørr eller fersk
25 grSalt
435 grHavremel
26 grHavregryn lettkokt, for dekor
13 grSiktet rugmel, for dekor
Dag 1
Vei opp mel og vann.
Bland så dette sammen i en kjøkkenmaskin i ca. 4 minutter, bruk lav fart.
La deigblandingen i bollen stå å hvile på benken i ca. 1,5 timer.
Etter 1,5 timer tilsetter du de resterende ingrediensene.
Elt deigen så sakte i ca. 10 minutter + 4 minutter i et raskere tempo. For en maskin med 6 nivåer vil nivå 3 være sakte og nivå 5 raskt.
Flytt deigen over i en plastbolle, spray litt vann på toppen og la den hvile i romtemperatur i ca. 1 time og 15 minutter.
Etter hviletiden heller du deigen ut på benken og deler den i tre deler på ca. 780 gram.
Legg så deigene over i form, strø havregryn som dekor på toppen og sett formene på kjøl, ved ca. 4 grader over natten i ca. 8-12 timer.
Dag 2
Sett stekeovnen på 230 grader.
Ta brødformene ut av kjøl og strø rugmel som dekor på toppen. La formene stå på benk i romtemperatur for å etterheve. Brødene er klare til å bli stekt når deigen har hevet til toppkanten på brødformene.
Når stekeovnen har nådd 230 grader setter du den ned til 150 grader.
Spray litt vann på brøddeigene og sett formene på en rist midt i stekeovnen og stek brødene i ca. 20 minutter.
Ta brødene ut av formene og avkjøl dem på rist i minst 2 timer.