Smash burger! Sommerens diggeste burgertrend er både rask, enkel og uimotståelig saftig.Burgerne presses flate og stekes på høy varme for den perfekte stekeskorpen og så stables de akkurat så høyt du tør å bite over.
Ingredienser:
400 grKjøttdeig
0,5 tsSalt
1 tsKvernet pepper
2 stkBrioche hamburgerbrød
2 ssSmør
4 stkSkiver cheddar ost
Dressing:
2 ssMajones
1 tsKetchup
1 tsSennep
1 ssLake av syltet agurk
0,5 tsWorchestershiresaus
0,25 tsSalt
0,5 tsKvernet pepper
Tilbehør:
0,5 stkLøk
0,5 stkTomat
4 stkBlader hodesalat
2 ssKetchup
8 stkskiver sylteagurk
SLIK GJØR DU:
1. Bland sammen majones, ketchup, sennep, lake av syltet agurk og worcestershiresaus. Smak til med salt og pepper.
2. Ha kjøttdeig, salt og pepper i en bolle. Kna deigen lett sammen, og form til runde små baller, ca. 100 gram.
3. Varm hamburgerbrød raskt i en stekepanne med smør.
4. Ha i resten av smøret, og skru opp varmen. Legg burgerne i stekepannen når smøret slutter å bruse, og klem de flate med en fjøl eller plate. Stek i 1 min, snu burgerne og legg på ost. Sett på lokk, og stek videre til osten er smeltet og burgern er gjennomstekt og gjerne litt sprø i kantene.
5. Finnhakk løk. Skjær tomat i skiver.
6. Sett sammen burgeren. Smør dressing på brødet og legg på salat og tomat. Legg på burgere, og topp med ketchup, løk og sylteagurk.