Søtpotet- og kikertsuppe med brød

  • Middag
  • 1 time 0 min

Det er lite som både varmer og metter bedre enn en smakfull suppe med godt brød inntil.

  • Ingredienser:
  • 2 ss rapsolje
  • 2-3 stk sjalottløk, finhakket
  • 2-3 stk hvitløksfedd
  • 2 ts ingefær
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stk selleristrenger
  • 600 gr gresskarpurè
  • 400 gr kikerter, avrent
  • 1 ts spisskummen
  • ts salt og pepper
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 stk brød
  • ts gresskarkjerner

  • Topping
  • Grønnkålchips
  • Gresskarkjerner
  • Vårløk

Slik gjør du:

 

1. Varm rapsolje i en gryte over medium varme. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ingefær, og stek til løken er blank. 

2. Tilsett de øvrige ingrediensene og la putre på medium-lav varme i 15-20 minutter. 

3. Kjør suppen jevn med en stavmikser. 

4. Fordel suppen i kopp eller skål. Topp med gresskarkjerner, grønnkålchips og vårløk og server med litt brød ved siden. Vi anbefaler å bruke grovbrød som dansk rugbrød eller rustikk.