Toast med lam og glasert løk

  • Lunsj
  • 20 min

Varm toast med smeltet ost, en klassiker med ny vri! Prøv med glasert rødløk, chévre og saftig lam. Perfekt med ferdig lammekjøtt eller som koserett med rester fra middagen.

  • Ingredienser:
  • 1 stk Ferdig stekt lammestek
  • 400 gr Chevre
  • 8 stk Brødskiver (se utvalget fra Håndverksserie)
  • 2 ss Smør
  • Glasert løk:
  • 2 stk Rødløk
  • 1 ss Smør til steking
  • 2 ss Brunt sukker
  • 2 ts Balsamicoeddik
  • 1 dl Vann, evt. rødvin eller eplejuice

SLIK GJØR DU:

1. Start med glasert løk. Rens rødløk, del dem i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann. Kok inn til væsken er tykk og har redusert til omtrent halvparten.

2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne.

3. Fordel glasert rødløk, kjøtt og chevre på skivene. Legg den ene skiven oppå den andre, for å lage en sandwich. Smør utsiden av toasten med smør.

4. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne til de er pent gylne og osten har smeltet. Du kan også steke toasten i et toastjern eller vaffeljern.

Oppdag Mesterbakerens brød hos REMA 1000!

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.