Varm toast med smeltet ost, en klassiker med ny vri! Prøv med glasert rødløk, chévre og saftig lam. Perfekt med ferdig lammekjøtt eller som koserett med rester fra middagen.
Ingredienser:
1 stkFerdig stekt lammestek
400 grChevre
8 stkBrødskiver (se utvalget fra Håndverksserie)
2 ssSmør
Glasert løk:
2 stkRødløk
1 ssSmør til steking
2 ssBrunt sukker
2 tsBalsamicoeddik
1 dlVann, evt. rødvin eller eplejuice
SLIK GJØR DU:
1. Start med glasert løk. Rens rødløk, del dem i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann. Kok inn til væsken er tykk og har redusert til omtrent halvparten.
2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne.
3. Fordel glasert rødløk, kjøtt og chevre på skivene. Legg den ene skiven oppå den andre, for å lage en sandwich. Smør utsiden av toasten med smør.
4. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne til de er pent gylne og osten har smeltet. Du kan også steke toasten i et toastjern eller vaffeljern.