Tuna Melt, en skikkelig comfort-sandwich med kremet ostesaus og tunfisk. Perfekt til lunsj eller middag, ekstra godt med salat ved siden av!
Ingredienser:
4 stkSkiver brød
1 ssSmør
Cheddarsaus:
1 ssSmør
1 ssHvetemel
2 dlHelmelk
170 grRevet cheddar ost
Tunfiskrøre:
1 ssHermetisk tunfisk i vann
1 stk Stilkselleri (stangselleri)
1 stkSjalottløk
2 ssMajones
0,5 stkSaft av sitron
0,5 tsSalt
0,5 tsKvernet pepper
1 tsFinhakket frisk dill
SLIK GJØR DU:
1. Smelt smør i en liten kjele. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper.
2. Skru varmen helt ned, men ikke helt av og vend inn revet ost. Bland godt sammen til en jevn saus. Blir den for tykk kan du justere med litt vann. Smak til med salt og pepper.
3. Lag tunfiskrøre. Sil av tunfisk i vann. Kutt stangselleri og sjalottløk i små biter.
4. Ha tunfisk, stangselleri, sjalottløk, majones, sitron, salt, pepper og dill i en bolle. Bland sammen til en røre. Smak til med sitron.
5. Varm en stekepanne med smør på medium varme. Legg i brødskiver, og stek i 2 minutt på hver side til de er gylne.
6. Løft skivene over på en fjøl. Legg en god skje med tunfiskrøre på halvparten av skivene, og topp med cheddarsaus. Sett på lokket.