Ny emballasje reduserer miljøbelastningen.

Mesterbakeren oppgraderte i 2020 brødavdelingen med brødposer som gjør det enkelt å resirkulere. 

Emballasje er et viktig verktøy for å redusere både miljøbelastning og matsvinn. I tillegg er emballasjen med på å tydeliggjøre kildesorteringen for forbrukeren.

Vi gikk fra å bruke brødposer av kombinasjonen plast og papir til brødposer bestående av 100% papir. Dette ble gjort for å forenkle gjenbrukssortering som igjen ville bidra til å redusere miljøbelastningen. Tiltaket gir en besparelse på plastbruk tilsvarende 97 tonn per år og endring er en del av Mesterbakeren sitt bidrag for å oppnå FN`s bærekraftsmål om å stoppe klimaendringene. Endringen har også gjort det enklere for forbrukere å resirkulerer emballasjen.

I Mesterbakeren jobber vi målrettet for å minske miljøbelastningen og bidra til et bærekraftig samfunn. Her inngår blant annet emballasje, matsvinn, energiforbruk og skape trygge arbeidsplasser. Brød er sunt, det har lavt CO2 avtrykk, er kortreist og godt. Vi er stolte av de gode produktene våre og hvor godt de scorer på lav miljøbelastning.De nye posene er designet med bilde av det aktuelle brødet på utsiden. På den måten vil det fortsatt være enkelt for forbrukeren å finne sin variant i brødhyllen.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.