Smørbrød med kalkun med brie og rødbethummus

  • Lunsj
  • 45 min

Har du rester igjen etter kalkunmiddagen? Da kan du lage ett eller flere deilige smørbrød som både er lettvint og metter godt. Disse kan serveres til julelunsj eller som en lettvint middag i romjulen.

  • Ingredienser:
  • 4 stk Brødskiver av Håndverk fullkornsbrød
  • 2 pk Hermetiske kikerter
  • 2 stk Bakte rødbeter
  • ss Sitronsaft av 1/2 stk sitron
  • 2 ts Finhakkede hvitløk
  • 1 ss Tahihi
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 ts Spisskummin
  • 1/2 ts Salt
  • 130 gr Brie
  • 250 gr Oppskåret kalkunbryst

SLIK GJØR DU:

  1. Bak rødbetene hele i en ildfast form med litt olje på 180 grader i 45 minutter, evt. kjøp gjerne ferdigbakte i lake for å spare tid.
  2. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprosessor sammen med bakte rødbeter, hvitløk, sitronsaft, tahini, salt, spisskummin og olivenolje. Hummusen skal ha en jevn og myk konsistens. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
  3. Legg et par skiver med brie på Håndverk fullkornsbrød og stek midt i ovnen til osten er smeltet på 180 grader.
  4. Legg deretter på kalkunskiver og rødbethummus.

Vel bekomme!

Håndverk fullkornsbrød

Fullkornsbrødet er et ekstra grovt brød, bakt med linfrø, solsikkekjerner og surdeig for god smak og aroma. Før steking håndsnittes brødet for å gi skorpen struktur og et rustikt, fristende utseende. 

Finnes i utvalgte REMA 1000 butikker.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.