Har du rester igjen etter kalkunmiddagen? Da kan du lage ett eller flere deilige smørbrød som både er lettvint og metter godt. Disse kan serveres til julelunsj eller som en lettvint middag i romjulen.
Ingredienser:
4 stkBrødskiver av Håndverksbrød
2 pkHermetiske kikerter
2 stkBakte rødbeter
ssSitronsaft av 1/2 stk sitron
2 ts Finhakkede hvitløk
1 ssTahihi
1 dlOlivenolje
1 tsSpisskummin
1/2 tsSalt
130 grBrie
250 grOppskåret kalkunbryst eller evt. skinkestek
SLIK GJØR DU:
Bak rødbetene hele i en ildfast form med litt olje på 180 grader i 45 minutter, evt. kjøp gjerne ferdigbakte i lake for å spare tid.
Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprosessor sammen med bakte rødbeter, hvitløk, sitronsaft, tahini, salt, spisskummin og olivenolje. Hummusen skal ha en jevn og myk konsistens. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
Legg et par skiver med brie på Håndverk fullkornsbrød og stek midt i ovnen til osten er smeltet på 180 grader.
Legg deretter på kalkunskiver og rødbethummus.
Vel bekomme!
Håndverk fullkornsbrød
Fullkornsbrødet er et ekstra grovt brød, bakt med linfrø, solsikkekjerner og surdeig for god smak og aroma. Før steking håndsnittes brødet for å gi skorpen struktur og et rustikt, fristende utseende.