Superhelt, en viktig innovasjon som bidrar til at barn og unge spiser mer fiber og mindre salt.

Under gårsdagens finale og kick-off for ny intensjonsavtale for et sunnere kosthold var vi finalister i klassen sunnere produkter sammen med Coop Norge og Mills.

– Finalistene som i dag har presentert seg gjør et godt arbeid for å fremme sunne produkter innafor matvarekategorier som vi bør spise mer av, sa Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Vi var nominert med vår populære Superhelt serie, grovbrød for barn. Coop Norge med Coop fra havet og Mills med laksepålegg. Det var sistnevnte som stakk av med seieren, et sunt og innovativt pålegg som passer utmerket på godt brød. Vi gratulerer Mills så mye med seieren og Coop Norge med en god 2. plass.

Selv om det alltid er gøy å vinne er vi utrolig fornøyde og stolte av å bli nominert og være en av de tre finalistene. Juryen sa i sin begrunnelse at Mesterbakeren har bidratt med en forbedring av brødtilbudet til barnefamilier gjennom bedre næringsinnhold i brødmaten. En forbedring juryen vurderer som en viktig innovasjon som bidrar til at barn og unge spiser mer fiber og mindre salt. 

– Vi ønsket å utvikle et brød som barn elsker for smaken og utseende, og som foreldre elsker for sunnhet og enkelhet. Vi satte høye krav til innhold og grovhetsskala. Med Superhelt-serien ville vi skape et Nøkkelhullsmerket brød med høyt innhold av kostfiber og grovhet, og lite salt, sukker og umettet fett. Resultatet er at norske barn siden den gang har spist opp mot 200 millioner sunne og gode Superhelt-brødskiver, sier Ina Ravnanger, Markeds- og produktutviklingsdirektør for Mesterbakeren

REMA 1000 har gjennom intensjonsavtalen for et sunnere kosthold forpliktet seg til å tilrettelegge for et sunnere kosthold blant annet gjennom å redusere sukker, salt og mettet fett i produkter. Dette er en forpliktelse vi i Mesterbakeren applauderer og stiller oss bak, og derfor er det ekstra moro når vårt arbeid blir anerkjent slik som i går.

Om Superhelt-serien

  • Superhelt er en serie bakevarer som er utviklet for å gi god smak og næring til små og store superhelter.
  • Bakt av Mesterbakeren, REMA 1000s merkevare og produsent av brød og bakevarer.
  • Superhelt grovbrød finnes i fersk og fryst produkt og kommer ferdig skåret opp for en enklere hverdag.
  • Brødene har høyt innhold av kostfiber med fire kaker på grovhetsskalaen (76%), har lite innhold salt (0,78g) og mettet fett, er ikke tilsatt sukker, og er Nøkkelhullsmerket.
  • Testvinner med terningkast 6 da Bramat.no testet barnebrød.
  • Kommer i resirkulerbar pose som kan fryses.
  • Superhelt-serien er til salgs i alle REMA 1000 butikker i Norge.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.