Bruk brødrestene!

Selv om brødet begynner å bli noen dager gammelt og muligens litt tørt så inneholder det fremdeles alle de gode og viktige næringsstoffene som er bra for kroppen vår. Her finner du tips til ulike måter å bruke opp restene. Bra for miljøet - bra for deg.

Tips 1 – Brødpudding med Kneippbrød

Brødpudding kan lages enten som en god middagsrett eller som en søt variant. I vedlagt oppskrift finner du en dessertvariant laget av brød, egg, melk, fløte, sukker og kanel. Så enkelt, så godt.

Tips 2 – Brødkrutonger

Brødkrutonger er lett å lage og kan brukes blant annet i salater, gryteretter og i pastaretter. Finn oppskrift for hvordan du lager krutonger og inspirasjon til ulike smaker her.

Tips 3 – Churros

Brød og korn har utgitt en knallgod oppskrift på hvordan gjøre om gammelt brød til nydelige Churros laget med brød, smør, sukker og kanel. Ved å benytte denne oppskriften kan du kjapt forvandle noen tørre brødskiver til deilig hverdagskos.

Tips 4 Brødpudding med spinat og sopp

Brødpudding i muffinsformer er perfekt i matboksen, i tursekken eller som mat i farta om en har dårlig tid. Du kan fylle muffinsene med dine favorittingredienser eller benytte oppskriften utviklet av Opplysningskontoret for brød og korn vedlagt her.

Hvor finner jeg batchnummer

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke batchnummer. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød har batchnummer/produksjonsdato stemplet på klips. 

Våre holdbare kaker og småvarer har batchnummer stemplet på posen. 

Våre fryste kaker har batchnummer/produksjonsdato stemplet på etiketten. 

Hvor finner jeg best før dato

Våre dagsferske brød og kaker på nett har ikke stempling på emballasjen. Angi isteden dato for kjøp.

Våre holdbare brød, kaker og småvarer har best før-dato stemplet på klistrelapp.